Uganda
Ugandasta
Ugandaa kutsutaan Afrikan helmeksi upean luonnonkauneutensa ja kulttuurisen monimuotoisuutensa vuoksi. Maa ylpeilee upeilla luontokohteillaan, kuten Victoriajärvellä ja Rwenzori-vuorilla. Kauneudestaan huolimatta Ugandalla on merkittäviä sosioekonomisia haasteita, kuten köyhyys, sukupuolten välinen epätasa-arvo sekä koulutuksen ja terveydenhuollon rajalliset saatavuudet. Poliittinen epävakaus ja ihmisoikeusongelmat vaikeuttavat tilannetta entisestään. Pääkaupunki Kampala on elinvoimainen kaupunki, jossa näkyy kulttuuriperintö ja nykyaikaisuus, mutta se kamppailee kaupunkien haasteiden, kuten ruuhkien ja puutteellisen infrastruktuurin, kanssa. Ugandan kulttuurinen monimuotoisuus on maan tunnusmerkki, ja lukuisat etniset ryhmät vaikuttavat sen rikkaisiin perinteisiin ja kieliin.
Painopisteemme Ugandassa
Ugandassa teemme yhteistyötä COWA:n kanssa ja keskitymme naisten ja nuorten voimaannuttamiseen kaupunkialueilla, erityisesti Kampalassa. Aloitteisiimme kuuluu ammatillista koulutusta ja teknologista voimaannuttamista koskevia ohjelmia, joilla pyritään poistamaan eri väestönryhmien välisiä sosioekonomisia eroja. Parantamalla naisten ja nuorten taitoja ja tarjoamalla heille pääsy keskeisiin resursseihin pyrimme parantamaan heidän työllistymismahdollisuuksiaan ja taloudellista riippumattomuuttaan. Lähestymistapamme on räätälöity edistämään sukupuolten tasa-arvoa ja tukemaan kestävää kehitystä, jotta naiset ja nuoret voivat voittaa köyhyyden ja rajallisten koulutusmahdollisuuksien aiheuttamat haasteet.
Projektimme maassa Uganda
Naisten ja nuorten aseman parantaminen ammatillisen koulutuksen avulla Ugandassa
465 000€
Naiset ja nuoret
2025 – 2028
Ammatillisen koulutuksen ja teknisten resurssien rajallinen saatavuus on Ugandan Kampalan naisten ja nuorten haaste, joka johtuu sosioekonomisesta ja sukupuolten välisestä epätasa-arvosta ja riittämättömästä koulutusinfrastruktuurista. Tämä heikentää työllistymismahdollisuuksia ja taloudellista riippumattomuutta, mikä pahentaa köyhyyttä ja rajoittaa yhteiskunnallista kehitystä ennestään. Maassa tarvitaankin kohdennettuja ammatillisia koulutusohjelmia ja teknologista voimaannuttamista koskevia aloitteita, joilla puututaan näihin eroihin, edistetään sukupuolten tasa-arvoa ja mahdollistetaan kestävä kehitys.