Libanon
Uudet kansalaiset: työllistämisohhelma nuorille naisille Libanonissa
Kesto
2019 – 2020
Budjetti
152 940 €
Hyödynsaajat
Women and youth
Työllistymisen lisääminen Libanonissa
Muuttoliike Libanonissa on ollut kasvava ongelma 2000-luvulla. Vain 20 prosenttia korkeakoulututkinnon suorittaneista löytää työpaikan Libanonista. Tämä johtuu akateemisten ammattien ylikylläisyydestä, kun taas muut ammatit jäävät vähemmälle huomiolle. Tämä pätee erityisesti naisvaltaisilla aloilla, kuten sairaanhoito, vieraanvaraisuus, matkailu, pedagogiikka jne. lisääntyneestä kysynnästä huolimatta.
Hanke edisti osaltaan kokonaistavoitetta, jolla pyritään vähentämään libanonilaisten muuttoliikkeen voimakasta suuntausta. Voimme nähdä, kuinka merkityksellinen hanke on todellisessa kriisissä. Suuri määrä oppilaita, koulujen henkilökuntaa ja vanhempia suuntautui ammatteihin, joilla on suurempi kysyntä työmarkkinoilla. Modulaarinen koulutusohjelma auttoi osaltaan suuntaamaan nuoria ammatteihin, jotka vastaavat maaseudun kehitystä. Lisäksi hanke tarjosi vanhemmille koulutusta, jonka avulla he voivat paremmin orientoida lapsiaan ja kunnioittaa heidän uravalintojaan.
Hanke edisti nuorten voimaannuttamista, jotta heistä voisi tulla aktiivisia kansalaisia ja yhteiskunnallisia yrittäjiä, sillä se teki heidät tunnetuksi kouluissa, paikallisissa yhdistyksissä ja nuorisoryhmissä. Järjestetyt koulutukset, vapaaehtoistyötunnit ja sosiaalisten toimien toteuttaminen ovat antaneet nuorille mahdollisuuden olla osa ratkaisua sen sijaan, että he näkisivät maahanmuuton ainoana ulospääsytienä. Nuorista on tullut aktiivisia kansalaisia ja he ovat motivoituneet yhteiskunnalliseen yrittäjyyteen, koska he ovat saaneet välineitä yhteiskunnan ongelmien ratkaisemiseen.
Tämä hanke on saanut Suomen ulkoministeriön hanketukirahoitusta.
Tärkeimmät saavutukset ja tuotokset:
- Perehdytysohjelma lisäsi aikuisten ja nuorten tietoisuutta työtarjouksista. Teknisiä ammatteja ja maaseudun kehittämiseen liittyviä ammatteja on tuotu esille.
- Kiinnostusta teknisiä ammatteja kohtaan, joilla on suuri kysyntä, lisättiin 60 prosentilla.
- Annettiin naisille uusia taitoja, joiden avulla he voivat tehdä paremman uravalinnan sekä saada valmiuksia tulevaa elämäänsä varten.
- Nuoria on motivoitu sosiaaliseen yrittäjyyteen, ja he ovat muuttuneet passiivisesta, välinpitämättömästä asenteesta sosiaalisia ongelmia kohtaan ennakoivaan lähestymistapaan, jossa he näkevät itsensä osana ratkaisua.
Kuvagalleria
Countries
Bolivia
Andien vuorilla sijaitseva Bolivia kohtaa useita yhteiskunnallisia ongelmia, kuten köyhyyttä ja ympäristön luomia haasteita. Nämä haasteet kohdistuvat erityisesti Bolivian alkuperäiskansojoihin. Yhteistyömme AYNI:n kanssa keskittyy ammattikoulutukseen, lukutaitoon ja kestävään maanviljelyyn tukee marginalisoitujen yhteisöjen ja erityisesti naisten asemaa.
Guatemala
Guatemalassa, joka on tunnettu rikkaasta alkuperäiskansojen vaikutuksestaan, keskitymme heikossa asemassa olevien naisten avustamiseen Fundación Junkabalin kautta. Hankkeemme ammattikoulutuksen ja pienyrittäjyyden tukemiseksi ovat suunniteltu nostamaan naisten asemaa ja edistämään ihmisoikeuksien toteutumista.
Kenia
Kenian monimuotoisuus on työmme keskiössä köyhyyden ja työttömyyden poistamiseksi. Olemme työskennelleet maassa usein eri paikallisten toimijoiden kanssa. Esimerkkejä hankkeistamme Keniassa ovat muun muassa ammattikoulutuksen tarjoaminen Nairobin slummeissa asuville nuorille ja maatalouden sekä yrittäjyyden tukeminen pohjois-Keniassa asuville naisille, molemmat parantaen haavoittuvassa oloissa elävien elinoloja.
Libanon
Libanon navigoi parhaillaan tietänsä ulos syvästä talouskriisistä, jota pahentaa suuri määrä pakolaisia muualta lähi-idästä. Vastauksena tähän yhteistyömme PRODES:n ja IMS:n kanssa on suunniteltu tukemaan naisten ammattikoulutusta turismin ja gastronomian aloilla tarjoten näin nuorille naisille paremmat mahdollisuudet maaseuduilla.
Nicaragua
Nicaragua kohtaa yhteiskunnan epävakautta ja taloudellisia ongelmia. Työmme maassa toteutuu yhteistyössä ANDECU nimisen järjestön kautta, jonka kanssa tuemme naisten ammattikoulutusta ja heidän perustamiensa pienyritysten pääsyä resursseihin ja markkinoille parantaen heidän taloudellista asemaansa yhteiskunnassa.
Uganda
Uganda tunnetaan monimuotoisista maisemistaan ja rikkaasta kulttuuriperinnöstään. Maa kärsii sosioekonomisesta ja sukupuolten välisestä epätasa-arvosta, jotka yhdessä vaikuttavat muun muassa ammatillisen koulutuksen saatavuuteen. Yhteistyössä kumppanimme COWA:n kanssa tarjoamme naisille ja nuorille ammatillista koulutusta ja teknologista voimaannuttamista työllistymismahdollisuuksien sekä taloudellisen riippumattomuuden lisäämiseksi. Tämän lisäksi hankeemme keskittyy sukupuolten tasa-arvon ja kestävän kehityksen edistämiseen.